Ja em deien els pares que em dedicaria a l'ensenyament d'idiomes, ja que quan era molt petita i el meu germà tot just començava a dir les seves primeres paraules inintel·ligibles, em demanaven que traduís allò que deia. Així, podríem dir que ja vaig néixer amb aquesta vocació. Per mi, ensenyar és fer descobrir un munt de coses noves, és transmetre uns coneixements partint d'una il·lusió i, sobretot, és educar. Un professor educa a través de la matèria que imparteix comunicant aspectes tan positius com el respecte per altres cultures i el descobriment d'aquestes. Educar és transmetre una sèrie de valors als alumnes perquè es formin com a éssers humans que aprenen a pensar i reflexionar sobre diferents aspectes de la vida. Els permet créixer individualment i integrar-se en aquesta societat tan heterogènia i cada vegada més exigent professionalment.


"On hi ha educació no hi distinció de classes." Confuci (551aC-478aC)

"Diga-m'ho i ho oblidaré, ensenya-m'ho i ho recordaré, involucra'm i ho aprendré." Benjamin Franklin (1706-1790)


"
Les poques coses que he après no tenen valor comparades amb les que ignoro i no desespero a aprendre." René Descartes (1596-1650)

domingo, 11 de noviembre de 2007

El meu centre de pràctiques


IES Damià Campeny, Mataró.

L'institut Damià Campeny consta de cinc plantes: un soterrani, planta baixa i tres pisos. Hi ha un total de setze aules en tot el centre, un camp de bàsquet poliesportiu i un pati petit. El centre disposa d'un ascensor per a ús del professorat i per a alumnes amb disminucions físiques. Els ensenyaments impartits al centre són ESO i Batxillerat en les modalitats d'Humanitats i Ciències Socials, Ciències de la Naturalesa i Salut, i Tecnologia en règim diürn i nocturn. De fet, és l'únic centre de la comarca del Maresme on s'imparteix el Batxillerat nocturn.
L'horari dels alumnes d'ESO és de 8 a 14:30 i de 15:30 a 17:30 excepte les tardes de dimecres i divendres. Els alumnes de Batxillerat realitzen el mateix horari, excepte les tardes.
En total hi ha 740 alumnes, dels quals aproximadament hi ha 620 de diürn i la resta pertany al Batxillerat nocturn. L'alumnat de l'institut procedeix principalment del centre de Mataró i una petita part de rodalies. Es calcula que un deu per cent dels alumnes són immigrants de procedència marroquina, sudamericana i xinesa. També existeix un petit percentatge d'alumnes amb discapacitats físiques, els quals disposen d'un acompanyant subvencionat per l'AMPA.
Com a tot centre de secundària de Catalunya, té la seva funció regulada per una sèrie de documents: el PEC (Projecte Educatiu de Centre), el PCC (Projecte Curricular de Centre), l'RRI (Reglament de Règim Intern), el PAT (Projecte d'Acció Tutorial) i la normativa d'inici de curs.

No hay comentarios: